tiistai 27. toukokuuta 2008

Pöydällä ruokaa kuin pikkulinnuille.
Kummallista,
sinun kanssasi
ja tovereiden kanssa
vapauden lauluja laulaessa
kulhosta kuin kukkasesta syödessä
sitä riittää vaikka kokonaiselle parvelle.

(Tommy Tabermann)


Sunnuntaina päättyneessä Demarinuorten liittokokouksessa Heta Välimäki valittiin jatkamaan liiton puheenjohtajana. Heta on havaittu innostavaksi ja aikaansaavaksi johtajaksi, ja olen varma että Demarinuorten profiili kohoaa entisestään tulevan kahden vuoden aikana.

Itse osallistuin liittokokoukseen ensimmäistä kertaa - tosin viime syksynä olin jo sisarjärjestö SONKin liittokokouksessa. Minulla ei ollut rasitteena "näin on tehty ennenkin"-asenteita, joita vanhassa liikkeessämme tietysti esiintyy. SDP uudistuu etujärjestöstä arvoyhteisön suuntaan, ja niin tekee myös "SNK" (Jouko Skinnaria lainatakseni). On oikein, että tarkastelemme kriittisesti sekä politiikkaamme että toimintatapojamme. Liittokokouksessa ensimmäistä kertaa (?) kokeiltu liittohallituksen valinta ilman neuvotteluja toimi mielestäni hyvin. Pienet ja suuret piirit ovat uudessa liittohallituksessa varsin tasapuolisesti edustettuina. Sukupuolijakauma (5 naista, 10 miestä) ei aivan täytä kaikkia tasa-arvosuosituksia, mutta ehkäpä miestenkin joukosta löytyy pari niin sanottua feministiä paikkaamaan naisvajetta.

Liittohallituksen valinnassa korostui ehdokkaiden tunnettuus muuallakin kuin omassa piirissä. Tämä parantaa liittohallituksen toimintakykyä, kun liittohallituksen jäsenet tuntevat ennestään toisensa ja myös niitä piirejä, joiden edustajia liittohallituksessa ei ole. On sanomatta selvää, että koko liittohallituksen on ajateltava koko liiton etua. Siksi piirien vastakkainasettelu liittohallituksen valinnassa on keinotekoista ja epätarkoituksenmukaista.

Myös monet hyväksytyt liittokokousaloitteet uudistavat Demarinuoria. Tulevalla kaudella liittohallitus saa haasteen laatia esimerkiksi Suomen edistyksellisimmän ympäristöohjelman.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin onnellinen siitä, että Demarinuoriin mahtuu suuri kirjo erilaisia mahtavia tyyppejä, jotka eivät käytä tarmoaan sisäisiin valtapeleihin vaan ympäröivän yhteiskunnan muuttamiseen. Meitä kaikkia tarvitaan, kun käymme yhdessä päin taantumusta, kohti oikeudenmukaista tulevaisuutta.

Ei kommentteja: